HTML

Rövid intermezzo

Két blog között egy rövid intermezzo!

Linkblog

Friss topikok

  • Zsigmond Gábor: A kereskedelmi, ill civil hajóállomány az első világháború előtt 500 felett volt a magyar hajóregi... (2008.04.28. 11:58) Egy kép a HELGOLAND-ról

2007.08.14. 20:36 Denken

Ne fürgyé le!!!

/Beszélgetés egy Lada Clubossal/

"Ne fürgyé le!!!" hirdeti egy matrica egy vakítóan kék Lada hátsó szélvédőjén. Még ha akartuk volna, akkor sem tudtunk volna eleget tenni a felhívásnak, valahogy a monszun időszakát sikerült kifognunk a hétvégi programokhoz és amerre jártunk mindenhol áztunk.

Körbejárva a járgányt megállapítom hogy a 100%-ban Ladához van szerencsém (2107), leszámítva a lökhárítóra felerősített 2 ködlámpát, ami egy Ural tehergépkocsiról származik. A kacni kicsit megemelve, a kerekek a szokásosnál szélesebb nyomtávba állítva, a szikrázó kék szín mellett a krómozott elemek (kilincsek, oldalsó ablakkeret stb.) na meg a csomagtartón szereplő "Gyúrunk vazze!" felirat győz meg a tulaj elszántságáról és teszi látványosabbá a Ladák Ladáját.

Értelemszerűen elsőre csak azt tudom kibökni:

- Mennyibe került a csodamasina?

- Ebben most kb. egy milcsi van.

- Nem túl drága ez a szenvedély?

- Vehettem volna Suzukit is 2 és fél 3 millióért és akkor az még csak az alap, meg az nem autó, de ahogy látom G Astrák nőnek ki a fölből is. - nyugtázza le, hogy elsöprő többséggel nyert az Opel márka a parkoló autók között. (két Opel egy Lada)

- Na ja, de az mégsem eszik annyit, gondolom ez a masina harap rendesen?

- Az attól függ hol és hogy nyomod neki, elmegy 9-el de van amikor nem jön ki 25 alatt. De 350 LE és csodákat művelhetsz vele. És az ott pajtás soha nem megy föl 9000-es fordulatig - bök rá az Astrámra - valahol széthullik 5-6 ezer tájékán.

- Kicsit nehezen csukódik az ajtó.

- Mit vársz! Ez egy 25 éves autó, előfordulnak kisebb hibák. Nade! Ha konstrukciós hibákról van szó... - mutat az Astra hátsó ablakának gumitömítésére, ahol valóban megvan a víznek minden esélye, hogy beszivárogjon az ajtótestbe. Persze egy Ladánál efféle csip-csup dolog nem téma.

Belülről is megszemlélem a csodajárgányt. Semmi extra, ahogy ez egy Ladához illik.

- Talán egy kis belső felszereltség hiányzik. Pl. központizár nem kellene?

- Szerinted mért nincs benne autórádió sem? Egy hétig se bírnák a strapát.

- Hol a hátsóülés??

- Minekaz! Csak elnyomja az alváz hangját.

Hosszirányban az autón kábelek futnak végig. A tuningolt motort nem tudja egy aksi beröffenteni, el se férne a motortérben, ezért jelenleg a csomagtérben található két aksi szolgáltatja az energiát, amíg a technológia nem lesz továbbfejlesztve.

- Szivató kell?

- Höhö! Egy kis pumpálás - tapos a pedálra - és máris nyoc liter anyag van a karbiba!

A kulcs elfordításával olyan kegyetlen motorhangok keltek életre, melytől Illés Tóni is csak hörögve esne össze, ha utánozásra adná a fejét.

- Van hangja rendesen!

- Ha erősen odalépek neki, még a fülem is belefájdul néha. De ez kell is, ezt nem pótolja más!

- Mégis, azt csicseregték a madarak hogy BMW-re váltanál.

- Lehet hogy lesz BMW, de ezt akkor is meghagyom játszós autónak. Résztveszek az LCH (Lada Club Hungary) által szervezett programokon, versenyeken. Augusztus végén is lesz egy Gárdonyban.

- Értél el már valamilyen komolyabb helyezést?

- Áááá...kategóriában utolsó az ügyességin, de látványosságban viszont első! Rólunk készült a legtöbb fotó.

Még egy jót mulatok a fél deszkával kitámasztott csomagtartófedélen...

- Biztos, hogy nem hiányzik semmi belső extra?

- Ez egy Lada!! Amibe ha kell szutykos munkásruhába is beülök, húzok negyven méter gumicsíkot és a G Astrákat csak a visszapillantó tükörből nézem.

És így is történt. A bömbölő motor hangját még kilométerekről is hallani.

(Felhívnám a figyelmet, hogy a szóban forgó technológia súlyosan károsítja Ön és környezete egészségét, így ha Ön birtokában van ilyen szerkezetnek és nem rendelkezik kellő eltökéltséggel és hűséggel e márka típus és ehhez hasonló típusai iránt, Kérem! váltson egy kevésbé környezetgyűlölő technológiára. Előre is köszönet mindenki nevében, aki ezen a bolygón él!)

 

Szólj hozzá!

Címkék: lada beszélgetés


A bejegyzés trackback címe:

https://rovidintermezzo.blog.hu/api/trackback/id/tr47138491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása